
Τα πιο γνωστά αγαπημένα μας φαγητά, χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες και πειραματισμούς μέχρι να καταλήξουν στις αγαπημένες μας συνταγές. Άλλα πάλι, δημιουργήθηκαν λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, με αυτοσχεδιασμούς ή εντελώς κατά λάθος.
Παγωτό ξυλάκι
Στην ηλικία των 11, ο Frank W. Epperson εφηύρε το παγωτό ξυλάκι από ατύχημα. Ήταν το 1905, και Epperson είχε αφήσει ένα φλιτζάνι με νερό και σόδα σκόνη στη βεράντα του όλη τη νύχτα και μάλιστα είχε ξεχάσει μέσα ένα ραβδί μίξης. Το επόμενο πρωί βρήκε το μίγμα παγωμένο. Αργότερα, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τυχαία δημιουργία του, ως « παγωμένο γλύκισμα ή γλειφιτζούρι από πάγο."
Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Το 1930, μια γυναίκα με το όνομα Ρουθ Γουέικφιλντ εφηύρε τα μπισκότα με τσιπ σοκολάτας από ατύχημα, και άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων που πίνουν γάλα, για πάντα. Μαζί με τον σύζυγό της, που διατηρούσαν ένα τουριστικό καταφύγιο, το Toll House Inn, μια μέρα, όταν πήγε να κάνει μπισκότα σοκολάτα για τους επισκέπτες, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεμείνει από κακάο και έριξε σε σπασμένα κομμάτια μια ημιγλυκιά σοκολάτα της Nestle αντ 'αυτού, υποθέτοντας ότι η σοκολάτα θα λιώσει και να απλωθεί με το κτύπημα. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στη συνέχεια. Τα κομμάτια δεν έλιωσαν και τα μπισκότα με τσιπ σοκολάτας γεννηθήκαν.
Κρέπ Σουζέτ (Crêpes Suzette)
Ενώ η προέλευση αυτού του πιάτου αμφισβητείται, μία ιστορία ξεκινά το 1895 με ένα 14χρονο βοηθό σερβιτόρου σε ένα καφέ Μόντε Κάρλο που λεγόταν Henri Charpentier. Μια μέρα, όταν Charpentier ετοίμαζε επιδόρπιο για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον μελλοντικό βασιλιά Edward VII της Αγγλίας, το επιδόρπιο έπιασε κατά λάθος φωτιά. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα με κρέπα όλων των εποχών. Στην αυτοβιογραφία του, Charpentier έγραψε για το περιστατικό:... "Ήταν από ατύχημα, καθώς δούλευα ένα πιάτο με λικέρ και έπιασε φωτιά, νόμιζα ότι είχα καταστραφεί. Ο πρίγκιπας και οι φίλοι του περίμεναν. Πώς θα μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή; Το δοκίμασα και ήταν η πιο νόστιμη μελωδία από γλυκές γεύσεις που είχα δοκιμάσει".