ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
Δες περισσότερα
Εστιατόρια
Προσφορές Εστιατορίων
Το ημε/λόγιο του Καλοφαγά
Σχολές Μαγειρικής
Συνταγές
Blog
Delivery
BLOG

Αρθρογραφία
Μάρτιος 2015
25/03/2015 Αριάνι - Ayran
18/03/2015 Μπανάνες. Ώριμες ή άγουρες;
03/03/2015 3 Μαϊου - Διεθνής ημέρα πιτόγυρου!
Φεβρουάριος 2015
26/02/2015 Πετάτε τα τσόφλια των αυγών; Ξανασκεφτείτε το
18/02/2015 15 «υγιεινά» τρόφιμα, που στην πραγματικότητα βλάπτουν
16/02/2015 15 «υγιεινά» τρόφιμα, που στην πραγματικότητα βλάπτουν
12/02/2015 Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης
03/02/2015 Αποτοξινωτικό νερό - Διάσπαση λίπους
Δεκέμβριος 2014
16/12/2014 Βγαίνουμε Αθήνα
11/12/2014 Ζεστά ροφήματα απ’ όλο τον κόσμο!
Νοέμβριος 2014
25/11/2014 Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
19/11/2014 Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
13/11/2014 Οι τρεις καλύτεροι τρόποι για να μη μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο
01/11/2014 Τι λάθος κάνουμε με το σκόρδο
Οκτώβριος 2014
27/10/2014 Τροφές που χαρίζουν λαμπερό δέρμα
Blog για καλοφαγάδες
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, διαβάζουμε πολύ όμως και πολλά.
Όποτε βρίσκουμε κάτι χρήσιμο, θα σας ενημερώνουμε. Αν έχετε κι εσείς κάτι ενδιαφέρον που θέλετε να μας πείτε, στείλτε μας το κείμενό σας στο info@eat.gr
Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
(Μέρος Α')

Τα πιο γνωστά αγαπημένα μας φαγητά, χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες και πειραματισμούς μέχρι να καταλήξουν στις αγαπημένες μας συνταγές. Άλλα πάλι, δημιουργήθηκαν λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, με αυτοσχεδιασμούς ή εντελώς κατά λάθος.

Παγωτό ξυλάκι
Στην ηλικία των 11, ο Frank W. Epperson εφηύρε το παγωτό ξυλάκι από ατύχημα. Ήταν το 1905, και Epperson είχε αφήσει ένα φλιτζάνι με νερό και σόδα σκόνη στη βεράντα του όλη τη νύχτα και μάλιστα είχε ξεχάσει μέσα ένα ραβδί μίξης. Το επόμενο πρωί βρήκε το μίγμα παγωμένο. Αργότερα, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τυχαία δημιουργία του, ως « παγωμένο γλύκισμα ή γλειφιτζούρι από πάγο."

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Το 1930, μια γυναίκα με το όνομα Ρουθ Γουέικφιλντ εφηύρε τα μπισκότα με τσιπ σοκολάτας από ατύχημα, και άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων που πίνουν γάλα, για πάντα. Μαζί με τον σύζυγό της, που διατηρούσαν ένα τουριστικό καταφύγιο, το Toll House Inn, μια μέρα, όταν πήγε να κάνει μπισκότα σοκολάτα για τους επισκέπτες, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεμείνει από κακάο και έριξε σε σπασμένα κομμάτια μια ημιγλυκιά σοκολάτα της Nestle αντ 'αυτού, υποθέτοντας ότι η σοκολάτα θα λιώσει και να απλωθεί με το κτύπημα. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στη συνέχεια. Τα κομμάτια δεν έλιωσαν και τα μπισκότα με τσιπ σοκολάτας γεννηθήκαν.

Κρέπ Σουζέτ (Crêpes Suzette)
Ενώ η προέλευση αυτού του πιάτου αμφισβητείται, μία ιστορία ξεκινά το 1895 με ένα 14χρονο βοηθό σερβιτόρου σε ένα καφέ Μόντε Κάρλο που λεγόταν Henri Charpentier. Μια μέρα, όταν Charpentier ετοίμαζε επιδόρπιο για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον μελλοντικό βασιλιά Edward VII της Αγγλίας, το επιδόρπιο έπιασε κατά λάθος φωτιά. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα με κρέπα όλων των εποχών. Στην αυτοβιογραφία του, Charpentier έγραψε για το περιστατικό:... "Ήταν από ατύχημα, καθώς δούλευα ένα πιάτο με λικέρ και έπιασε φωτιά, νόμιζα ότι είχα καταστραφεί. Ο πρίγκιπας και οι φίλοι του περίμεναν. Πώς θα μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή; Το δοκίμασα και ήταν η πιο νόστιμη μελωδία από γλυκές γεύσεις που είχα δοκιμάσει".
Διεύθυνση: Θηβών 510, Ίλιον, E-mail: info@eat.gr, Τηλ.: 210 5053003
Powered by Atnet Communications A.E.