ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
Δες περισσότερα
Εστιατόρια
Προσφορές Εστιατορίων
Το ημε/λόγιο του Καλοφαγά
Σχολές Μαγειρικής
Συνταγές
Blog
Delivery
BLOG

Αρθρογραφία
Μάρτιος 2015
25/03/2015 Αριάνι - Ayran
18/03/2015 Μπανάνες. Ώριμες ή άγουρες;
03/03/2015 3 Μαϊου - Διεθνής ημέρα πιτόγυρου!
Φεβρουάριος 2015
26/02/2015 Πετάτε τα τσόφλια των αυγών; Ξανασκεφτείτε το
18/02/2015 15 «υγιεινά» τρόφιμα, που στην πραγματικότητα βλάπτουν
16/02/2015 15 «υγιεινά» τρόφιμα, που στην πραγματικότητα βλάπτουν
12/02/2015 Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης
03/02/2015 Αποτοξινωτικό νερό - Διάσπαση λίπους
Δεκέμβριος 2014
16/12/2014 Βγαίνουμε Αθήνα
11/12/2014 Ζεστά ροφήματα απ’ όλο τον κόσμο!
Νοέμβριος 2014
25/11/2014 Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
19/11/2014 Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
13/11/2014 Οι τρεις καλύτεροι τρόποι για να μη μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο
01/11/2014 Τι λάθος κάνουμε με το σκόρδο
Οκτώβριος 2014
27/10/2014 Τροφές που χαρίζουν λαμπερό δέρμα
Blog για καλοφαγάδες
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, διαβάζουμε πολύ όμως και πολλά.
Όποτε βρίσκουμε κάτι χρήσιμο, θα σας ενημερώνουμε. Αν έχετε κι εσείς κάτι ενδιαφέρον που θέλετε να μας πείτε, στείλτε μας το κείμενό σας στο info@eat.gr
Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
(Μέρος Β')

Τα πιο γνωστά αγαπημένα μας φαγητά, χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες και πειραματισμούς μέχρι να καταλήξουν στις αγαπημένες μας συνταγές. Άλλα πάλι, δημιουργήθηκαν λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, με αυτοσχεδιασμούς ή εντελώς κατά λάθος.


Corn Flakes - Νιφάδες καλαμποκιού
Το 1898, οι αδελφοί W.K. Kellogg και ο Δρ John Harvey Kellogg εργάζονταν σε ένα σανατόριο στο Μίτσιγκαν και προσπαθούσαν να βρουν υγιεινές τροφές για να σερβίρουν στους ασθενείς τους. Όταν μια μέρα άφησαν κατά λάθος βρασμένο σιτάρι να ξεραθεί και να σκληρήνει, αποφάσισαν να δουν τι θα μπορούσαν να κάνουν με αυτό. Όταν προσπάθησαν να πλάσουν την σκληρή ζύμη, ράγισε σε νιφάδες, τις οποίες οι αδελφοί φρυγάνισαν. Στους ασθενείς άρεσαν οι ψημένες νιφάδες τόσο πολύ που οι αδελφοί άρχισαν να πειραματίζονται με τα άλλα δημητριακά. Το καλαμπόκι ήταν στιγμιαία επιτυχία. Έτσι, οι νιφάδες καλαμποκιού δημιουργήθηκαν, αλλάζοντας για πάντα πρωινό.

Χωνάκι Παγωτού
Στην Έκθεση του Σαιντ Λούις το 1904, ένας πωλητής παγωτού ο Arnold Fornachou πωλούσε τόσο πολύ το παγωτό που ξέμεινε από κυπελάκια. Ευτυχώς, ο Syrian Ernest Hamwi, ο οποίος πωλούσε γλυκά εκεί κοντά, αποφάσισε να βοηθήσει τον Fornachou. Ο Hamwi τυλίξε μια ζύμη σαν βάφλα που πουλούσε και το έδωσε σε Forachou για το παγωτό του. Η πρώτη «βάφλα παγωτού» σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Πατατάκια
Τα πατατάκια γεννήθηκαν κατά λάθος από έναν ανικανοποίητο πελάτη και ένα θυμωμένο αλλά συνεπή σεφ. Ένας πελάτης στο Moon Lake Lodge στο Saratoga Springs της Νέας Υόρκης, έκανε παρατήρηση στον σεφ μία μέρα που οι τηγανιτές πατάτες ήταν πολύ χοντροκομμένες. Ο σεφ, George Crum, τηγάνισε μια νέα παρτίδα με λεπτότερη πατάτες, αλλά ήταν ακόμα πολύ χοντρές για τον πελάτη. Νευριασμένος αλλά πρόθυμος, ο Crum τηγάνισε μια τρίτη παρτίδα πατάτες, αλλά αυτή τη φορά τις έκοψε όσο πιο λεπτές μπορούσε. Ο πελάτης ξετρελάθηκε με το αποτέλεσμα και τα λεπτά, τραγανά τσιπς πατάτας που όλοι γνωρίζουμε και την αγαπάμε γεννήθηκαν

Σάλτσα Worcestershire
Η σάλτσα Worcestershire, ήταν άλλο ένα ευτυχές ατύχημα. Σύμφωνα με το μύθο, ένας ευγενής επέστρεψε στην Αγγλία από την Ινδία και προσέλαβε δύο χημικούς,τους John Lea και William Perrins, για να αναδημιουργήσει μια πικάντικη συνταγή που έτρωγε στο εξωτερικό. Στους χημικούς δεν άρεσε το κατασκεύασμα που δημιούργησαν και το άφησαν σε βάζα στο κελάρι. Λίγα χρόνια αργότερα, θα ξανάβρισκαν τη σάλτσα και διαπίστωσαν ότι η ζύμωση που πραγματοποιήθηκε ενώ ήταν ξεχασμένη, μετέτρεψε τη σάλτσα σε μια πικάντικη απόλαυση.
Διεύθυνση: Θηβών 510, Ίλιον, E-mail: info@eat.gr, Τηλ.: 210 5053003
Powered by Atnet Communications A.E.