
Παρακάτω θα βρείτε τους τρεις καλύτερους τρόπους για να διατηρηθεί το κομμένο αβοκάντο, όσο περισσότερο γίνεται φρέσκο και πράσινο…
Η μέθοδος με το Κρεμμύδι
Χοντροκόψτε ένα τέταρτο του κρεμμυδιού σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος ενός δοχείου που να κλείνει και στη συνέχεια, τοποθετήστε το μισό αβοκάντο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Σφραγίστε το δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Ευτυχώς, επειδή η φλούδα είναι το μόνο μέρος του αβοκάντο που έρχεται σε επαφή με το κρεμμύδι, η σάρκα δεν θα πάρει καμία γεύση. Και μπορείτε να φυλάξετε τα κρεμμύδια για μελλοντική χρήση!
Η μέθοδος με το Ελαιόλαδο
Αλείψτε το κομμένο αβοκάντο με ένα πινέλο, με ελαιόλαδο. Το λάδι θα δημιουργήσει ένα φίλμ προστασίας στη σάρκα για να μην έρχοναι σε άμεση επαφή με τον αέρα, αποτρέποντας την οξείδωση. Αποθηκεύετε το αβοκάντο σε ένα αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο.
Η μέθοδος με το χυμό Λεμονιού
Μπορείτε επίσης να αλείψετε τγ σάρκα του αβοκάντο με χυμό λεμονιού - το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού επιβραδύνει δραματικά τη διαδικασία μαυρίσματος. Και πάλι, αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές δοχείο για επιπλέον προστασία.