ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
Δες περισσότερα
Εστιατόρια
Προσφορές Εστιατορίων
Το ημε/λόγιο του Καλοφαγά
Σχολές Μαγειρικής
Συνταγές
Blog
Delivery
BLOG

Αρθρογραφία
Μάρτιος 2015
25/03/2015 Αριάνι - Ayran
18/03/2015 Μπανάνες. Ώριμες ή άγουρες;
03/03/2015 3 Μαϊου - Διεθνής ημέρα πιτόγυρου!
Φεβρουάριος 2015
26/02/2015 Πετάτε τα τσόφλια των αυγών; Ξανασκεφτείτε το
18/02/2015 15 «υγιεινά» τρόφιμα, που στην πραγματικότητα βλάπτουν
16/02/2015 15 «υγιεινά» τρόφιμα, που στην πραγματικότητα βλάπτουν
12/02/2015 Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης
03/02/2015 Αποτοξινωτικό νερό - Διάσπαση λίπους
Δεκέμβριος 2014
16/12/2014 Βγαίνουμε Αθήνα
11/12/2014 Ζεστά ροφήματα απ’ όλο τον κόσμο!
Νοέμβριος 2014
25/11/2014 Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
19/11/2014 Αγαπημένες γεύσεις που οφείλονται σε ατύχημα
13/11/2014 Οι τρεις καλύτεροι τρόποι για να μη μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο
01/11/2014 Τι λάθος κάνουμε με το σκόρδο
Οκτώβριος 2014
27/10/2014 Τροφές που χαρίζουν λαμπερό δέρμα
Blog για καλοφαγάδες
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, διαβάζουμε πολύ όμως και πολλά.
Όποτε βρίσκουμε κάτι χρήσιμο, θα σας ενημερώνουμε. Αν έχετε κι εσείς κάτι ενδιαφέρον που θέλετε να μας πείτε, στείλτε μας το κείμενό σας στο info@eat.gr
Αριάνι - Ayran
Το αϊράνι ή αριάνι ή αϊράν στην γλώσσα του τα τούρκικα (Ayran), είναι ένα κρύο ρόφημα γιαουρτιού με νερό και αλάτι. Είναι ιδιαίτερα δροσιστικό και συνοδεύει τέλεια το ψητό κρέας, ενώ στην Τουρκία το συνοδεύουν και με το πιλάφι, αλλά και με τα γλυκά!

Εκτός από την Τουρκία, όπου θεωρείται εθνικό ποτό, το ayran τοσυναντάμε και σε άλλες χώρες, όπως την Αρμενία (tahn), το Ιράν, ιδιαίτερα το ιρανικό Αζερμπαϊτζάν, (εδώ ονομάζεται Doogh), τη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια, τις αραβικές χώρες, την Ρωσία και σε ολόκληρη την περιοχή του Καυκάσου.
Στην Ελλάδα το αριάνι είναι ιδιαίτερα γνωστό και διαδεδομένο στη Μακεδονία και στη Θράκη. Στην Κύπρο λέγεται αϊράνι και περιέχει πάντοτε δυόσμο.

Πως φτιάχνεται:

Ανακατεύουμε μισό ποτήρι γιαούρτι (προτιμήστε στραγγιστό) με μισό ποτήρι κρύο νερό και μια γενναία δόση αλατιού, καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μπορείτε να τα χτυπήσετε σε σέικερ, ή στο μπλέντερ αντικαθιστώντας το νερό με παγάκια.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο ή μέντα για επιπλέον γεύση και για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και η επιλογή του σκόρδου.

Στην υγειά σας!
Διεύθυνση: Θηβών 510, Ίλιον, E-mail: info@eat.gr, Τηλ.: 210 5053003
Powered by Atnet Communications A.E.